Zorg op maat
voor iedereen

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 april 2018 zal voor de tweede maal de Week van de Longen gehouden worden in de Heerlickheijd van Ermelo. 
Op 10 en 11 april is er een interessant programma voor professionals, op woensdag 11 april is de speciale publieksmiddag. Wij hopen op veel leerzame momenten en goede ontmoetingen.

De Longdagen

In 2018 organiseren het Longfonds, de NRS en de NVALT voor de zevende keer de Longdagen. Op dinsdag 10 en woensdag 11 april zetten we de longen centraal! We bieden longartsen, wetenschappers, zorgverleners en patiënten een platform waarop zij elkaar kunnen spreken, kunnen discussiëren en kennis uitwisselen en waar zij de laatste ontwikkelingen kunnen leren kennen.

En dat is hard nodig, want Nederland alleen telt momenteel meer dan 1 miljoen mensen met een longaandoening. Kennis, ervaringen, onderzoek en daadkracht zijn nodig om patiënten een beter leven te kunnen bieden en longaandoeningen beter te kunnen behandelen.

De Longartsenweek

Ook dit jaar wordt de Longartsenweek gehouden tijdens de Week van de Longen in Ermelo.

Dinsdag en donderdag zijn er speciale NVALT-symposia en kunnen longartsen vanzelfsprekend ook het programma van de Week van de Longen volgen. Op maandag en donderdag worden nascholings-sessies en werkgroepen georganiseerd die enkel toegankelijk zijn voor leden van de NVALT.

STICHTING week van de longen