Week van de Longen

Iedereen heeft longen, maar niet iedereen heeft longen die goed functioneren. Meer dan een miljoen Nederlanders heeft longproblemen. 

En dat is helaas niet alles. Longproblemen komen steeds vaker voor. Door een aangeboren of op latere leeftijd opgelopen longaandoening, allergie of luchtvervuiling kan iedereen in Nederland te maken krijgen met langdurige of permanente ademhalingsproblemen.

De Week van de Longen maakt zich sterk voor het op de agenda zetten én houden van longziekten, onderzoek en een goede zorg voor longpatiënten. Daarom staan één week per jaar de longen centraal in Nederland!

Een week lang biedt de Week van de Longen longartsen, zorgverleners, onderzoekers en publiek een podium om te discussiëren, kennis uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te delen. De Week van de Longen is hét nationale congres over longen en longziekten.

De Week van de Longen bestaat uit twee conferenties: de Longdagen en de Longartsenweek. Met ingang van editie 2017 heeft de organisatie van beide evenementen de handen ineengeslagen om een nog professionelere en effectievere aanpak mogelijk te maken! De organisatie van de Week van de Longen is in handen van de Stichting Week van de Longen. 

De Longdagen
De Longdagen zijn binnen vijf jaar uitgegroeid tot hét nationale congres over longen en longziekten voor professionals, patiënten en publiek. De Longdagen worden georganiseerd door het Longfonds, de NVALT (de  Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose) en de NRS (Nederlands Respiratoir Samenwerkingsverband). 

De Longartsenweek
De Longartsenweek is de jaarlijkse nascholingsweek van de NVALT. Het programma van de Longartsenweek is gedeeltelijk geïntegreerd en afgestemd op de Longdagen.