Publieksprijs

Ook dit jaar wordt de Longdagen publieksprijs weer uitgereikt. De Publieksprijs is een beloning voor het beste onderzoek volgens patiënten. De organisatie van de Longdagen  vindt het van belang dat patiënten invloed hebben op wetenschappelijk onderzoek.

De publieksprijs draagt hieraan bij. De prijs van €2500 wordt mogelijk gemaakt door Chiesi. Vorig jaar is de prijs gewonnen door Anke Lenferink van het Medisch Spectrum Twente met haar onderzoek naar het persoonlijk actieplan.
De programmacommissie selecteert 5 onderzoeken uit alle ingezonden abstracts. De geselecteerde onderzoekers maken een filmpje van max. 2 minuten waarin zij kort vertellen waar hun onderzoek over gaat en wat het in de toekomst kan opleveren voor patiënten. Daarna worden de filmpjes verspreid via de communicatiekanalen van o.a. het Longfonds en worden mensen opgeroepen om hun stem uit te brengen. Ook kunnen onderzoekers hun eigen (social media) kanalen hiervoor gebruiken.

De online stemming sluit op vrijdag 30 maart. De 3 onderzoekers met de meeste online stemmen mogen hun onderzoek presenteren op de Longdagen.  De bezoekers van het publieksprogramma van de Longdagen beslissen op woensdag 11 april wie de winnaar van de publieksprijs wordt.