Crosstalks

Tijdens de Week van de Longen worden drie crosstalksessies georganiseerd. Een crosstalk is een interactieve sessie waarbij het thema van die sessie wordt belicht vanuit drie hoeken: de wetenschap, de patiënt en de zorg. Deelnemers in de zaal worden door de voorzitter actief betrokken bij de sessie. Hen wordt onder meer gevraagd wat ze herkennen en welke oplossingen zij zien.

Over de volgende onderwerpen organiseren we crosstalk:

  • Kinderen: transitie van kinderarts naar longarts
  • Lage gezondheidsvaardigheden
  • Gender
De crosstalk over lage gezondheidsvaardigheden wordt begeleid door Marjorie de Been, programmamanager Preventie en Zorg chronische aandoeningen bij ‎Pharos (expertisecentrum gezondheidsverschillen). Tijdens deze sessie kijken we met elkaar hoe we mensen met lage gezondheidsvaardigheden beter kunnen bereiken en ondersteunen.

De crosstalk over Kinderen: transitie van kinderarts naar longarts wordt begeleid door Peter Merkus van het Radboudumc.  Andere sprekers zijn o.a. Jolt Roukema en Marieke Verkleij. Marieke Verkleij werkt als psycholoog in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en heeft als aandachtsgebied kinderlongziekten (CF en astma).
Jolt Roukema werkt als kinderarts in het Radboudumc.  

Klik hier voor het volledige professionals programma.